OEE verbetering begint met een goed inzicht, maar dan…

OEE verbetering begint met een goed inzicht in de huidige situatie. Goed inzicht is afhankelijk van goede data. Maar hoe kom je aan goede data? En als je de goede data hebt, hoe ga je die dan optimaal inzetten? Hoe zorg je voor volledige transparantie van de werkvloer, creëer je een draagvlak voor verbetering en welke tools zet je vervolgens in om de grootste verliezen te elimineren? Waar begin je en wat kun je overslaan of heb je helemaal niet nodig?

OEE berekening - OEE berekenen - OEE

INZICHT in OEE verbetering

MyPlantFloor koppelt direct met elke machine en registreert volautomatisch alle details van elke stilstand. Alle geplande stilstanden (omstellen, pauze, ongeplande diensten) worden automatisch door het systeem herkend en gecategoriseerd. Zo ontstaat zuivere OEE informatie waarmee multidisciplinaire teams het verbeterproces kunnen voeden.

OEE formule - Overall-Equipment-Effectiveness - OEE-berekenen - OEE-berekening-met-MyPlantFloor - TPM

Grootste verliezen

De 6 meest voorkomende belangrijkste verliezen die kunnen optreden zijn:

Beschikbaarheidsverliezen

  • Wachten op omstellen
  • Technische storing

Snelheidsverliezen

  • Korte stops
  • Machine niet op volle snelheid

Kwaliteitsverliezen

  • Rework
  • Afkeur van producten

Onze slimme dataverwerking zorgt voor nauwkeurige en geloofwaardige OEE-informatie en dus meer draagvlak bij de gebruikers.

DRAAGVLAK van OEE verbetering

Naast inzicht voor de multidisciplinaire teams biedt MyPlantfloor inzicht voor alle medewerkers. Hierdoor ontstaat draagvlak met als gevolg dat iedereen een (verbeter)bijdrage kan leveren en het verbeterproces dus drastisch wordt versterkt. Kortom verbetercultuur.

 

De twee belangrijke randvoorwaarden voor draagvlak zijn OEE berekening t.o.v. van de juiste normsnelheid en informatie real-time en overal bereikbaar. MyPlantFloor lost dit op met real time centrale dataverwerking plus web-based user interfaces in combinatie met geïntegreerde order- en masterdata administratie.

Ondersteuning nodig bij OEE VERBETERING ?

Eens dat duidelijk is waar de grootste pijnpunten liggen kun je het systeem uitbreiden met extra modules. MyPlantFloor zorgt niet alleen voor inzicht en draagvlak maar biedt ook de add-ons die je ondersteunen bij OEE verbetering: traceability, procesdata collectie, omsteltijd verbetering, voorraadbeheer, toolingbeheer, onderhoudsbeheer en nog veel meer. U kiest en betaalt alleen voor die modules die voor u interessant zijn. Lees meer..

Ook beginnen met OEE meten en analyseren?

MyPlantFloor realtime OEE Software biedt u alle informatie om resultaatgericht te visualiseren en te analyseren.

Agilitec logo