SIGNIFICANT
BETER RESULTAAT

MyPlantFloor OEE
De kortste weg naar Lean manufacturing

“Goed gereedschap is het halve werk”. Elke vorm van verbetering begint met een goed geolied machinepark dat zonder onderbrekingen op volle snelheid verkoopbare producten produceert oftewel een benuttingsgraad of OEE van 100%. Met de wetenschap dat vaak meer dan 50% verloren gaat, is er hier nog veel te winnen. MyPlantFloor is de meest lucratieve oplossing die u daarbij gaat helpen. Ze zorgt voor volledige transparantie van de werkvloer, creëert draagvlak voor verbetering en biedt extra tools die je helpen om de grootste verliezen te elimineren.

INZICHT

OEE verbeteren begint met een goed inzicht

OEE verbeteren begint met een goed inzicht in de huidige situatie. Goed inzicht is afhankelijk van goede data. MyPlantFloor koppelt direct met elke machine en registreert volautomatisch alle details van elke stilstand. Alle geplande stilstanden (omstellen, pauze, ongeplande diensten) worden automatisch door het systeem herkend en gecategoriseerd. Zo ontstaat zuivere OEE informatie waarmee multidisciplinaire teams het verbeterproces kunnen voeden.

MES software - Discreet productie software - MyPlantFloor

DRAAGVLAK

Geintegreerd order- en masterdata

Naast inzicht voor de multidisciplinaire teams biedt MyPlantfloor inzicht voor alle medewerkers. Hierdoor ontstaat draagvlak met als gevolg dat iedereen een (verbeter)bijdrage kan leveren en het verbeterproces dus drastisch wordt versterkt. Kortom verbetercultuur.

De twee belangrijke randvoorwaarden voor draagvlak zijn OEE berekening t.o.v. van de juiste normsnelheid en informatie real-time en overal bereikbaar. MyPlantFloor lost dit op met real time centrale dataverwerking plus web-based user interfaces in combinatie met geïntegreerde order- en masterdata administratie.

Verbeteren van prestatieverliezen

In eerste instantie heeft een operator weinig invloed op het voorkomen van technische storingen maar vaak wel op het voorkomen of verbeteren van prestatieverliezen zoals korte stops en/of een te laag ingestelde machine snelheid.

Anticiperen i.p.v. reageren

De eindtijd van de huidige en de volgende order is exact bekend waardoor afdelingen Logistiek, Kwaliteit en Onderhoud op voorhand weten of en wanneer ze moeten assisteren bij een ombouwactie.
Operatorscherm Tablet Mobiele-app OEE-software MES-systeem Productiesoftware

Verbeterde data door inzicht in verliezen

Alle productie-informatie vind je online in het OEE scherm dat daardoor een belangrijkere rol krijgt met als gevolg dat verliezen beter zichtbaar zijn en de data verbetert

Minder papier & Meer flexibiliteit

Minder papier op de werkvloer en dus meer flexibiliteit, minder administratieve handelingen en minder fouten.

Verbeterde data door inzicht in verliezen

Alle productie-informatie vind je online in het OEE scherm dat daardoor een belangrijkere rol krijgt met als gevolg dat verliezen beter zichtbaar zijn en de data verbetert

Minder papier & Meer flexibiliteit

Minder papier op de werkvloer en dus meer flexibiliteit, minder administratieve handelingen en minder fouten.

VERBETEREN

MyPlantFloor zorgt niet alleen voor inzicht en draagvlak maar biedt ook de add-ons die je ondersteunen bij het verbeteren.

Eens dat duidelijk is waar de grootste pijnpunten liggen kun je het systeem uitbreiden met extra modules. Onderstaand de drie modules die het vaakst toegepast worden.

Maintenance-Management-software---Onderhoudsbeheersysteem---EAM---CMMS---Onderhoud-monteur

EFFICIËNTER ONDERHOUD

De volledig geïntegreerde onderhoudsmodule helpt om verlies door technische storingen te voorkomen of te verminderen. Lees meer ...
OEE-verbeteren - SMED-lean - Omsteltijden verkorten - Omsteltijd reductie

SNELLER OMBOUWEN

De SMED module helpt om ombouwtijden gestructureerd te verkorten. Lees meer ...
Procesoptimalisatie en productieplanning met de Grafische plantafel

Grafisch plannen

Met het grafisch planbord met real time terugkoppeling is er een duidelijk overzicht of afgesproken levertijden haalbaar zijn. Lees meer ...

Andere add-ons die vooral betrekking hebben op administratieve verlichting zijn:

BETAALBAAR

Gegarandeerd succes

Onze producten bieden veel functionaliteit, zijn betaalbaar en schaalbaar. U kiest en betaalt alleen voor die modules die voor u interessant zijn. Kortom gegarandeerd een extreem korte terug-verdien-tijd, een prijs die u zal verrassen en past bij elk bedrijf groot of klein..

OEE software en MES systeem - Productiesoftware - Cloud based software

Snelle installatie

Installatie/configuratie vanaf afstand ideaal als het ook om buitenlandse productielocaties gaat. (in minder dan 8 uur zijn de eerste lijnen zichtbaar)

OEE software en MES systeem - Productiesoftware - Schaalbare software

Configureerbaar

Configureerbaar product! Ontbrekende functionaliteit berekenen we niet als maatwerk maar vloeit meteen terug naar het standaard product.

OEE software en MES systeem - Productiesoftware - Gratis updates

Altijd up-to-date

Product blijft actueel dus investering gewaarborgd, op elk gewenst moment uit te breiden met extra functionaliteit.

OEE software en MES systeem - Productiesoftware - Betaalbare software

Betaalbaar

Standaardproduct maar in te richten als maatwerk. Mogelijkheden zijn huur, koop of koop na huur. Aan u de keuze.

MyPlantFloor zelf ervaren?

REFERENTIES

Meer over Agilitec   

Agilitec logo