Industrie 4.0

Smart Industry of ook wel Industrie 4.0 is een trendnaam voor de volgende revolutie in de industrialisatie. Het beschrijft de automatisering en gegevensuitwisseling van productiebedrijven van de toekomst. Technologische experts voorspellen dat het productiviteitspercentage over een aantal jaar al met 30% hoger zal gaan liggen dan in de huidige fabrieken. Dit alles zal gaan resulteren in een verhoogde concurrentiepositie. Productiebedrijven hebben vandaag de dag gewoon geen andere keus dan mee te gaan met Industrie 4.0.

MyPlantFloor - OEE-IoT - Industrie-4-0 - Industry-4-0 - Smart-Industry-Software

De Smart industry van procesoptimalisatie met OEE en MES

MyPlantFloor heeft zich in het verleden bewezen als een effectief product. De functionaliteiten ervan hebben nu al betrekking op een deel van de Industrie 4.0-vereisten. In de ‘slimme’ fabrieken van onze klanten, worden machines al gekoppeld en uitgelezen, en is er een goed inzicht in wat er werkelijk in de fabriek gebeurt. Processen worden sneller geoptimaliseerd wat nieuwe kansen creëert op het gebied van de waardeketen, doordat doorlooptijden verkort worden en er efficiënter gewerkt wordt.

 

Om echt van deze voordelen te profiteren, hebben productiebedrijven de juiste softwaretools nodig. Er is één belangrijk voordeel: de productiebedrijven hebben nog tijd zich hierop voor te bereiden. Agilitec BV biedt met MyPlantFloor hierin ondersteuning als een competente partner en blijft ondersteunen in de ontwikkelingen in de toekomst die zich continu verbeteren.

 

Wilt u meer lezen over Smart industry? Klik dan hier.

 

Wilt u uw productieprocessen optimaliseren met onze smart industry software?
Klik dan hier voor meer informatie.

OEE software en MES systeem - Productiesoftware - Industry 4-0 - Indstrie 4.0 - Smart industry

Nieuwe ontwikkelingen

Geschat wordt dat de productiekosten onder invloed van nieuwe ontwikkelingen in de toekomst nog meer kunnen afnemen. Uiteindelijk zal de digitalisering van de productie zelfs leiden tot een verandering van complete productiestructuren.

Industrie 4.0 zal gaan leiden tot (steeds):

  • beter gebruik van grondstoffen;
  • minder machinestoringen;
  • lagere voorraden;
  • minder kwaliteitsproblemen;
  • hogere voorspellingsnauwkeurigheid;
  • snellere doorlooptijden;
  • minder onderhoudskosten en
  • meer deels overbodig worden van dure vakexperts.
Agilitec logo