MES (MANUFACTURING EXECUTION SYSTEM)

Om bedrijfsprocessen zo flexibel mogelijk te maken waardoor productiebedrijven sneller op (markt)veranderingen kunnen anticiperen, maakt u gebruik van onze productiesoftware die om te bouwen is tot een volwaardig MES-systeem. Een snelle data uitwisseling tussen business-software en de werkvloer is een belangrijke voorwaarde. Een manufacturing execution system (MES) is een informatiesysteem dat informatie uitwisselt tussen de business en productie. Een MES-systeem monitort en stuurt productieprocessen aan.

 

MES-software biedt een controlefunctie over het gehele productieproces, waaronder primaire kostencalculaties, planning en controle van de productieorders, monitoring van batchproducties, etc. Door het afbouwen van voorraad verbetert de doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid. Voorraad- en orderverwerkingskosten verminderen en er ontstaat meer inzicht in KPI’s waardoor gefundeerde beslissingen kunnen worden genomen. Kortom, MES is zowel een realtime systeem als een data-archief met gegevens uit het verleden.

 

De grootste toegevoegde waarde van een MES-systeem ligt meer op het gebied van papierloos produceren dan op het verbeteren van beschikbaarheid en benuttingsgraad van het machinepark. Iets wat essentieel is voordat je bijvoorbeeld kunt denken aan het afbouwen van voorraadniveaus.

OEE software en MES systeem - MES-software - Productiesoftware in 1 systeem

Voordelen van een Manufacturing Execution System

  • Verbeteren van de doorlooptijd
  • Optimaal plannen gebaseerd op de actuele situatie en informatie
  • Verbeteren van de levertijdbetrouwbaarheid
  • Verhogen van de machinebezetting
  • Reduceren van het energieverbruik
  • Automatisch verwerken van productiedata
  • Foutreductie door elektronische, geautomatiseerde koppelingen

MyPlantFloor manufacturing execution

MyPlantFloor is ’s werelds eerste configureerbare en dus betaalbare out-of-the-box MES-systeem. Online realtime inzicht van OEE, productieplanning en documentatie vormt de basis die aangevuld kan worden met diverse add-ons.

Eens dat duidelijk is waar de grootste pijnpunten liggen kun je het systeem uitbreiden met extra modules.
Onderstaand de drie modules die het vaakst toegepast worden.

Efficiënter onderhoud

Sneller ombouwen

Energie besparen

INZICHT MET MES-SOFTWARE

De implementatie van MES-software geeft productiebedrijven meer inzicht. Met dit inzicht kunnen zij beter plannen, nemen verliezen af en verbeteren rapportages. MyPlantFloor biedt u realtime toegang tot de status van machines. De softwareoplossing, die OEE-software combineert met MES-functionaliteit, is toepasbaar in vrijwel alle industriële omgevingen. Hierdoor is geautomatiseerde data 24 uur per dag en 7 dagen per week inzichtelijk. De data is direct toepasbaar voor berekeningen en kan op een eenvoudige wijze worden gevisualiseerd.

 

MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over hoe u onze MyPlantFloor oplossing kunt inzetten als een volwaardig MES-systeem? Klik dan hier. Implementatie van een Manufacturing Execution System (MES) of Overall Equipment Effectiveness-software vraagt om kennis van industriële automatisering, ICT, techniek en productieprocessen. Kennis die Agilitec BV uit Breda heeft gebundeld in het MyPlantFloor product. Optioneel kan MyPlantFloor worden uitgebreid met extra modules.

OEE en MES software - Configureren aan de machine

Verbeter en optimaliseer processen met onze software

Wilt u bepaalde processen op de werkvloer verbeteren en optimaliseren? Vraag een demo aan en ontdek de vele voordelen van hoe we de MyPlantFloor oplossing tot een volwaardig MES systeem kunnen ombouwen. Wilt u meer weten over ons en ons product? Neem dan contact met ons op via +31 76 5156572 of info@agilitec.nl.

Agilitec logo