MES (Manufacturing Execution System)

Om bedrijfsprocessen zo flexibel mogelijk te maken waardoor snel op (markt)veranderingen kan worden geanticipeerd, is een snelle data uitwisseling tussen business-software en de werkvloer een belangrijke voowaarde. Een MES systeem verzorgt dit maar het heeft verder weinig tools aan boord om ook een bijdrage te leveren aan een hogere productiviteit. MyPlantFloor is juist in dat laatste gespecialiseerd en het combineert dit met geïntegreerde Manufacturing Execution System functionaliteit.

 

Aansturing van productieprocessen

Het manufacturing execution system (MES) is een informatiesysteem dat informatie uitwisselt tussen de business en productie. MES monitort en stuurt productieprocessen aan. Het label ‘manufacturing execution system’ kan niet aan iedere softwareoplossing die productieprocessen aanstuurt of registreert worden gekoppeld. Het gaat hierbij namelijk vaak om een deeloplossing. Met MES kunnen onder meer productiewinsten worden berekend op basis van productiegegevens. Daarnaast biedt MES een controlefunctie over het gehele productieproces, waaronder primair kostencalculaties, planning en controle van de productieorders, monitoring van batchproducties, etc. Ook verbeteren de doorlooptijdverkorting en levertijdbetrouwbaarheid, worden voorraad- en orderverwerkingskosten verlaagd en geeft de administratorfunctie inzicht in KPI’s waardoor gefundeerde beslissingen kunnen worden genomen. Kortom, MES is zowel een realtime systeem als een data-archief met gegevens uit het verleden.

 

Inzicht met MES-software

De implementatie van MES-software geeft, gecombineerd met OEE, productiebedrijven meer inzicht. Met dit inzicht kan beter worden gepland worden, nemen verliezen af en verbeteren rapportages. MyPlantFloor biedt u realtime toegang tot de status van machines. De softwareoplossing, die OEE-software combineert met MES functionaliteit, is toepasbaar in vrijwel alle industriële omgevingen. Hierdoor is geautomatiseerde data 24 uur per dag, zeven dagen per week inzichtelijk. Data die direct toepasbaar is voor berekeningen en op eenvoudige wijze kan worden gevisualiseerd.

 

Meer informatie

Implementatie van een Manufacturing Execution System (MES) of Overall Equipment Effectiveness-software vraagt om kennis van industriële automatisering, ICT, techniek en productieprocessen. Kennis die Agilitec BV heeft gebundeld in het MyPlantFloor product. Optioneel kan MyPlantFloor worden uitgebreid met extra modules.

 

Processen verbeteren en optimaliseren met MyPlantFloor?

Vraag een demonstratie aan! Weten wat MyPlantFloor in uw situatie kan opleveren? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan.

Voordelen van het Manufacturing Execution System

  • Verbeteren van de doorlooptijd
  • Optimaal plannen gebaseerd op de actuele situatie en informatie
  • Verbeteren van de levertijdbetrouwbaarheid
  • Verhogen van de machinebezetting
  • Reduceren van het energieverbruik
  • Automatisch verwerken van productiedata
  • Foutreductie door elektronische, geautomatiseerde koppelingen

ontdek meer

Afspraak maken button

Agilitec logo